Ekskurzija v Berlin 2020

Zelena, sveža opojnost bavarskih gozdov, ki tvorijo jedro naravnega bogastva Nemčije. Mehko valovanje hribovite dežele in vonj sveže pokošene trave. Nemci so veseli ljudje. Veselo naravo domačinov lahko zaslutimo na vsakem koraku. Dežela, kjer so zgodovino pisali največji literati in glasbeniki. Goethe, Schiller, Dürer, Wagner… Poezija, ki jo je tok preteklosti teptal skozi vsa stoletja… In danes je ponovno združena, ponosna, in pripravljena pokazati, kaj nudi in kaj čuti… Dobrodošli v Nemčiji! 

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o. CILJI: – dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Berlina – razširitev znanja o padcu berlinskega zidu, – razširitev znanj o dogajanju po združitvi Nemčij – praktična uporaba nemškega jezika, – dijak spozna življenje v nemški prestolnici 

TRAJANJE: 3 dni

ODHOD: junij 2020 (bus – letalo) 

VSEBINA PROGRAMA: 

  • 1. DAN: MARIBOR-LJUBLJANA/ZAGREB/GRAZ/DUNAJ-BERLIN Organiziran avtobusni prevoz na letališče Zagreb, Gradec ali Dunaj. Polet proti nemški prestolnici. Po pristanku v Berlinu se bomo z avtobusom podali na poldnevni ogled 3 milijonskega mesta. Znameniti Alexanderplatz, simbol mesta – Brandenburška vrata, palača Reichstaga, ki je v maju leta 1999 ponovno postala sedež Bundestaga – nemškega parlamenta. Sprejela nas bo najbolj prestižna berlinska ulica Unter den Linden – Pod lipami. Ulica nam lahko predstavi največ ohranjenih stavb iz časa nekdanje pruske prestolnice. Bebelplatz, Državna opera, katedrala, Humboldtova univerza, državna knjižnica. Videli boste še spomenik 191 žrtvam berlinskega zidu, mestni park Tiergarten. In že bomo na najznamenitejši ulici nekdanjega zahodnega Berlina – Ku-damm ali Ulica volilnih knezov. Spominska cerkev cesarja Wilhema, znameniti ZOO! Potrebno se bo ustavili pod stekleno kupolo »Fujijama« na Potsdamer Platzu. Französischer Dom, Deutscher DomObiskali bomo muzej in nekdanjo mejno točko Check- point Charlie, ki predstavlja grozljive trenutke nezmožnosti prehoda iz ene Nemčije v drugo. Nastanitev v hotelu. Nočitev. 

 

  • 2. DAN: BERLIN Po zajtrku se bomo, z javnim prevozom, odpravili na odkrivanje tri milijonskega mesta, ki ga je zgodovina po drugi svetovni vojni tako usodno razdelila na dva dela. Vzhodni in zahodni del danes izrazito spreminjata svojo podobo. Spev najmodernejše arhitekture. Za začetek – sprehod po stekleni kupoli Reichstaga (rezervacijo mora obvezno narediti šola-ob naši pomoči) je nepozabno doživetje. Videli boste še spomenik 191 žrtvam berlinskega zidu. Zunanji ogled gradu Charlottenburg. Baročna palača, ki so jo izgradili konec 17. stoletja je bila letna rezidenca kraljice Sophie Charlotte, žene kralja Fridericha I. Morda nekaj prostega časa na Potsdamer Platzu? Alexander platz, kjer nas bo pozdravil Fernsehturm (365 m visok TV stolp) in najstarejši del mesta – Nikolaiviertel nudita obilico možnosti za vsakogar. Znameniti Muzejski otok z Neues museum – novi muzej (stara egipčanska kultura, znameniti kip kraljice Nefertiti ter prazgodovinsko obdobje) in Pergamon Museum – pergamonski muzej (Pergamonski oltar, Orfejev mozaik, vrata Ishtar,…). Z ladjico se bomo popeljali po reki Spree, kjer se nam bodo odkrivale čudovite slike mesta z rečne strani. Nočitev.

 

  • 3. DAN: BERLIN-LJUBLJANA/ZAGREB/GRAZ/DUNAJ-MARIBOR Zajtrk. Del dneva prosto za nakupe, sprehode, samostojno odkrivanje mesta (odvisno od urnika poleta). Avtobusni prevoz na letališče in polet proti Zagrebu, Gradcu ali Dunaju. Ostane nam zgolj še prevoz do doma. Ende! 

CENA VKLJUČUJE: transfer do letališča Ljubljana, Zagreb, Gradec ali Dunaj, povratni letalski prevoz do Berlina, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz letališče-hotel s panoramsko vožnjo po Berlinu prvi dan, avtobusni prevoz hotel-letališče zadnji dan, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu **/***, vstopnino za muzej Checkpoint Charlie, vožnjo z ladjico po reki Spree, zunanje oglede po programu, odlično vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek ob odhodu ter nagradni predbožični izlet za 2 dijaka. 

CENA NE VKLJUČUJE: Neues Museum, Nemški historični muzej in Pergamonski muzej ter kupola Reichstaga nimajo vstopnin za vse do 18. leta (rezervacija obvezna!), osebnih stroškov. 

CENA: 359 EUR Pri najmanj 45 gostih v avtobusu 369 EUR Pri najmanj 40 gostih v avtobusu 379 EUR Pri najmanj 35 gostih v avtobusu 399 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu 

CENA LETALSKEGA PREVOZNIKA: Za zagotovitev mest na letalu in za zagotovitev cene je zaželjena čimprejšnja rezervacija, saj se cena letalske karte spreminja skladno z zasedenostjo letala in približevanjem datuma odhoda (zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti). Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika Za letalski prevoz je upoštevan urnik in cene iz leta 2019 (predvidena cena karte je 130 EUR), saj za junij 2020, na dan izdelave ponudbe (30.05.2019), še ni objavljenih urnikov in cen 

Splošni pogoji so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji GALILEO 3000 ali na www.galileo3000.si

Plačilo je moč poravnati v več obrokih, skladno z dogovorom z vsako skupino.