PROJEKTNI DAN ZA DIJAKE PROJEKTA ERASMUS+ IgraUČI

V ponedeljek, 10. septembra 2018, smo z dijaki projektne skupine, ki v sklopu projekta Erasmus+, Razvoj govora in učenje jezika pri predšolskih otrocih skozi igro odhaja na mobilnost v Združeno kraljestvo, izvedli projektni dan.

Dijaki so pod vodstvom profesorice Renate Slana spoznavali zgodovino mesta Leeds, kamor se odpravljajo. Na praktičen in zabaven način so se poučili o geografskih posebnostih, podnebju, prometu v mestu in pokrajini.

                                                         

Dijake je obiskala gospa Mojca Polak Williams, predstavnica partnerske organizacije Tiny Signers. Nazorno jim je predstavila vse posebnosti življenja pri družinah, katerih gostje bodo v času bivanja v Angliji ter življenje in delo v vrtcih, kjer bodo opravljali praktično usposabljanje. Ker se navade in dnevna rutina angleških vrtcev bistveno razlikuje od vrtcev v Sloveniji, so gospe Mojci dijaki pozorno prisluhnili.

 

Veseli smo bili tudi obiska dijakov in mentoric gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera, ki jih je pozdravila tudi gospa ravnateljica. V neformalnem druženju za okroglo mizo so z nami delili izkušnje iz prve roke, saj so bili tudi sami udeleženci mobilnosti v tem mestu. Izvedeli smo mnogo koristnih napotkov predvsem o delu z otroki v vrtcih, vmes pa so bile tudi zgodbe o pretežkih kovčkih, odlični hrani, nakupovalnih izletih…

Na koncu so dijaki oblikovali še življenjepise v angleškem jeziku na Europass portalu s pomočjo profesoric Patricije Kosar in Maje Frangež.

 

 

Projektni tim učiteljev za izvedbo projekta Erasmus+, mobilnost dijakov