La France voyage / Francija potuje

V ponedeljek, 28. 3., je ga. Marie Delmet, animatorka iz Francije, za naše dijake, ki se učijo francoščino, izvedla jezikovne delavnice znotraj projekta la France voyage, ki poteka pod okriljem Francoskega inštituta v Sloveniji.

1. c

Vtisi dijakov:

Danes (op. p. 28. 3.) je prišla v naš razred naravna govorka. Lepo se nam je predstavila v francoščini in večino povedanega sem razumela. Nato nas je povabila, da se tudi mi sami predstavimo v francoščini. Ga. Marie je za nas pripravila delavnico s ciljem spoznavanja novega besedišča in pravilne izgovorjave le-tega, pri čemer je bila zelo potrpežljiva in nas ves čas navdušeno spodbujala. Mislim, da sem se iz te izkušnje precej naučila. 

Minka, 1. c

Danes nas je pri uri francoščine obiskala naravna govorka Marie, ki prihaja iz severne Francije oziroma mesta Calais. Ura je potekala krasno in tekoče, saj je napravila odličen uvod in se nam na nadvse zanimiv način predstavila. Povedala nam je veliko o sebi (npr. kako ji je ime, kje živi, kaj ima rada…). Nato smo se morali na podoben način predstaviti tudi sami, kar je bilo dokaj zahtevno, saj se nismo mogli spomniti vseh besed. To pa je bila za vse zlata lekcija, saj smo se naučili, da moramo vse besede in vso snov bolj redno ponavljati. Naučili pa smo se prav tako veliko novih besed, povezanih s čustvi, in sicer s pomočjo pantomime, ki je bila veliko težja kot smo si lahko predstavljali. Bilo je zelo zabavno in upam, da bomo imeli pri pouku francoščine še več takih ur in obiskov zanimivih ljudi. 

Ela, 2. c

3. c

Ponedeljkova delavnica se nam je zdela zelo zanimiva in zabavna. Obiskala nas je Marie, ki nas je s svojo dobro voljo in energijo pripravila do igre, skozi katero smo utrdili že znano besedišče in spoznali nove izraze za izražanje čustev v francoščini ter vadili izgovorjavo. Ura nam je bila zelo všeč in bi jo z veseljem ponovili. 😊

Alja Vinšek, 3. c

Ura z Marie se nam je zdela zabavna, vendar prekratka 😊. Najbolj nam je bilo všeč tekmovanje v pantomimi, saj imamo vsa dekleta v sebi nekaj tekmovalnega duha. Naučile smo se veliko novih besed na temo recikliranja in skrbnega ravnanja za dobrobit našega planet. 

dijakinje 4. C